Renovatie jaren '30

Na 60 jaar intensief gebruik is dit jaren ’30 woonhuis, bij wisseling van eigenaar, toe aan een grondige renovatie. De structuren van het woonhuis blijven intact en worden versterkt met het ene verschil dat er aan de achterzijde een uitbreiding wordt gerealiseerd waarmee de verbinding met de tuin wordt versterkt.

De gevel is een hedendaagse interpretatie van een jaren 30 gevel, waarbij het kozijn wordt gemaximaliseerd voor een opener karakter. Bovenlichten worden niet meer beperkt door de beperkte afmetingen van het glas, maar worden royale stukken getekend en gekleurd glas.

Originele elementen worden waar het kan terug gebracht. De lambriseringen en binnendeuren worden ontdaan van multiplexbeplating en tonen zo weer hun oorspronkelijk karakter.

De duurzaamheid van het woonhuis wordt vergroot door het toepassen van isolatie in de vloer, de spouw en het dak. het verwarmingssysteem zal draaien op een lagere temperatuur en de volledige woning wordt voorzien van van HR++ beglazing.

architectenbureau Huib Koman (abHK) 's-Hertogenbosch:

ruimtelijke ontwerp

omgevingsvergunning

technisch ontwerp

project in uitvoering