muziekkamer los aan woonhuis

Een hoekpand uit de jaren '50 krijgt een losse aanbouw, een muziekkamer. Het letterlijk losmaken van de muziekkamer van het huis heeft uiteraard een groot voordeel voor de geluidsisolatie. Maar ook ontstaat er een nieuwe achterom, waardoor de verbinding tussen het woonhuis en de tuin verbetert. In de nieuwe hal lopen materialen door van buiten naar binnen. Zo is de hal een werkelijke tussenruimte, nog niet binnen, maar ook niet meer buiten. Tussen wonen en muziek.

De verdeling van het nieuwe volume in twee materialen zowel binnen als buiten benadrukken de lengte en breedte. Hierdoor overheerst de aanbouw niet het bestaande woonhuis. De binnenruimte geeft door het onderscheidt in stukwerk en vuren velling meer nadruk aan lengte en breedte om zo het ruimtelijke gevoel te versterken.

Om ook de voortuin te betrekken bij de woonbeleving is er een groot raam geplaatst aan de voorzijde van de muziekkamer, door de groei van de beplanting zal er langzaam maar zeker een patio ontstaan, welke bijdraagt aan de ruimtelijke beleving van de muziekkamer.

ontwerp: architectenbureau Huib Koman (abHK) 's-Hertogenbosch

schetsontwerp / omgevingsvergunning / project uitgevoerd