Doorontwikkeling van de kwaliteiten van een jaren '30 woonhuis

Een fraaie jaren ’30 woning wordt betrokken door een jonge familie. De gezamenlijke verkenning van de kwaliteiten van de jaren ’30 architectuur heeft de aanleidingen gegeven voor het ontwerp van de nieuwe uitbreiding aan de achterzijde van het woonhuis. Specifieke kamers zijn ontworpen voor doelbewust gekozen activiteiten als ontspannen, spelen, eten en koken.

Het bestaande gebouw wordt uitgebreid met een solide bijgebouw. Het gebruik van jaren ’30 materialen als baksteen, houten kozijnen leggen een duidelijk relatie, maar toch is het overduidelijk van nu. Het bestaande woonhuis heeft kenmerkende kozijnen op de hoek van het pand, dit wordt als thema ingezet om de raamopeningen vorm te geven in de nieuwe eetkamer. De positie van de ramen is gebaseerd op de activiteit en zijn gepositioneerd op zithoogte.

De solide plekken van het gebouwen worden vormgegeven voor rust en zijn echte verblijfsruimte. De tussenliggende ruimte is anders. Transparante stalen kozijnen, een royaal daklicht maken van de keuken een dynamischer geheel, sterk verbonden met het woonhuis, maar ook met de tuin.

project in uitvoering