Front Office ABS Hoppenbrouwers

Door de verandering van de werkprocessen, in dit autoschadeherstelbedrijf, zijn de receptie en de diverse werkplekken zowel in functioneren, techniek, comfort, en uitstraling erg gedateerd. De opgave bestaat uit de reorganisatie van de ruimte om aan te sluiten op de huidige werkwijze. Het is de eerste keer dat er op grondige wijze wordt gereorganiseerd in het 40 jaar oude gebouw.

Naast interne wijzigingen is ook de omgeving van het pand sterk gewijzigd. 40 jaar geleden was er sprake van een omgeving met uitsluitend bedrijfsruimten. Een grote diversiteit aan functies als detailshandel en woningen kenmerken nu de omgeving, met de daarbij veranderende uitstraling. Deze verbouwing is dan ook aanleiding het pand beter aan te laten sluiten met zijn huidige omgeving.

De plattegrond wijzigt structureel met veel aandacht voor gradiënten van dynamische plekken voor interactie tussen medewerker en klant en rustige plekken voor geconcentreerd werk. De route voor de klant wordt beperkt en de werkruimtes worden vergroot en de passende functies gecombineerd. Het pand wordt geopende om veel licht binnen te laten en de plafondlijn verlaagd geleidelijk naar binnen, stap voor stap, passende bij het gebruik van de ruimte.

De nieuwe uitbreiding is de plek voor nieuw karakter en sterk kleur en materiaal gebruik. Het donkere kleurschema geeft het gebouw een sterkere basis, waardoor het de vele uitzonderingen beter aan kan. Eén grote pui opent het gebouw naar de straat en laat zien wat er zich binnen afspeelt.

Ondanks de beperkte ingreep is hiermee het functioneren en de uitstraling van dit bedrijfspand in zijn geheel aangepakt, waarmee het klaar is voor een nieuwe stap naar de toekomst.

ontwerp: architectenbureau Huib Koman (abHK) 's-Hertogenbosch

definitief ontwerp