's-Hertogenbosch

  • licht wonen, omringd door tuin

    De beoogde verbouwing van het woonhuis bezit een heldere strategie, waarbij een sterkere verbondenheid tussen het wonen en de tuin tot stand komt. Het organiseren element is een nieuwe geïntroduceerde balkvolume (A) wat het woonhuis verdeelt in een slaapgedeelte (B) en een woongedeelte (C). De balk scheidt niet alleen deze woonfuncties, maar vormt tevens de erfafscheiding van de tuin. Hierdoor ligt het woongedeelte volledig in de tuin en opent zich zich dan ook naar alle zijden.

     

     

    Oisterwijk

    ontwerp: architectenbureau Huib Koman (abHK) 's-Hertogenbosch

     

  • royaal wonen tot diep op het erf

    Dit royale woonhuis in het buitengebied tussen Middelrode en Berlicum heeft een constante en agrarische aandoende doorsnede. De randvoorwaarden van het kavel vormen het volume. Het dagelijks gebruik ligt aan de lange gevel, tot diep in de tuin. De ruimtelijkheid en lichtinval van deze ruimte en de innige verbinding met buiten geven dit ontwerp een hoge woonkwaliteit.

     

     

    Nieuwbouw woonhuis, buitengebied Berlicum

    Achterweg 6, Berlicum

    ontwerp: architectenbureau Huib Koman (abHK) 's-Hertogenbosch

     

  • Woensel-West op een sokkel

    Deze artist-in-residence laat de kunstenaar onderdompelen in Woensel-West in Eindhoven. De eigenschappen van de bestaande bebouwing wordt een vervolg gegeven in de bebouwing op een eenvoudige sokkel. Materialen als bruin rode bakstenen en dakpannen vormen de basis van deze woon/atelierruimte. Het gebouw vervormt naar zijn positie en naast gelegen straten, het opent zich naar de buurt. Opgaan in de buurt, tonen van het gedachteproces aan de bewoners, dat is waar een artist-in-residence om draait.

    Artist-in-Woensel-West

     

     

    Woningstichting Trudo, Eindhoven

    Bijzondere woonvorm op bestaande sokkel

    Edisonstraat, Eindhoven

    ontwerp: architectenbureau Huib Koman (abHK) 's-Hertogenbosch

  • wonen met de seizoenen

    Compact wonen op het platteland, leven met de gang van de jaargetijden. De compacte organisatie van de woning zorgt voor het terugdringen van de benodigde energie om de woning comfortabel te verwarmen. Bij het eerste voorjaarslicht worden de zonnestralen gevangen door de wintertuin van de glazen schuur en zullen de woning verwarmen. Wanneer de temperatuur verder stijgt zal de verbinding tussen woning en wintertuin verder vervagen, en vergroten de woonruimte met ruim 20%.

    Traditionele waarden gebaseerd op het seizoensgebonden wonen op het platteland blijven intact, maar worden in een duurzame 21e eeuw ingezet voor een comfortabele en verantwoorde schuur, gemaakt van baksteen, hout, zink en glas.

     

     

    ontwerp: architectenbureau Huib Koman (abHK) 's-Hertogenbosch